Contribuirea tehnologiei LED la reducerea emisiilor de carbon si reducerea consumului de energie cu 75%

iluminat LED

In ultimul deceniu, lumea s-a indepartat de luminile incandescente si fluorescente daunatoare si a adoptat din ce in ce mai mult tehnologia cu diode emitatoare de lumina LED. Oamenii au inceput sa priveasca altfel iluminatul LED care promite sa reduca emisiile de carbon, iar cercetatorii exploreaza modalitati prin care LED-urile pot fi proiectate pentru reutilizare, reparare si pentru imbunatatirea eficientei reciclarii.

Becuri LED

Folosirea de becuri led aduce un consum mai putin cu aproximativ 75% de energie electrica si are longevitatea de 25 de ori mai mare fata de formele anterioare de iluminare.

Rachel Oliver, un profesor de stiinta la Universitatea din Cambridge a declarant ca in anul 2017, datorita acestei tehnologii, emisiile de CO2 s-au redus cu jumatate de miliard, echivalent cu inchiderea a 162 de centrale electrice pe carbune.

Potrivit Agentiei Internationale pentru Energie, LED-urile constituie peste jumatate din vanzarile de iluminat din intreaga lume. De asemenea, oamenii si societatile comerciale au adoptat la scara larga aceasta tehnologie ce va fi implementata la o scara mult mai mare in viitor. Ascensiunea pentru LED-uri va fi modelata de capacitatea de a proiecta produse de iluminat care sunt potrivite pentru reciclare, pentru a le face sa reziste cat mai mult posibil si pentru a reduce efectele nocive pe care poluarea luminoasa o are asupra sanatatii umate si ecosistemelor.

led


Odata cu lansarea omniprezenta a luminilor LED, exista un potential mare de reciclare si recuperare eficienta a materialelor. Prelungirea duratei de viata a componentelor poate extinde de asemnea beneficiile mediului inconjurator intrucat demontarea becurilor vechi incandescente a eliminat in mare parte metalele toxice precum plumbul si mercurul. Prelungirea duratei de viata a unui depinde de mecanica cadrului din plastic si aluminiu, studiile au aratat ca sistemele de iluminat cu aceasta tehnologie aruncate la gunoi pot avea in continuare o dioda functionala care ar putea fi reutilizata.

In india, una dintre cele mai mari piete pentru iluminat LED, a adoptat acest tip de iluminat intr-un ritm alert, lucru ce i-au surprins chiar si pe cei mai sceptici sustinatori. Cu toate acestea, majoritatea produselor au venit din China unde presiunea de a reduce costurile de energie electrica a dus si la o scadere a calitatii. Durata de viata a becurilor s-a micsorat de la 8 la 3 ani.

Trecerea la acest tip de iluminat este o modalitate usoara de a avea un efect incurajator asupra oamenilor si mediului. Daca va ganditi la o modernizare a iluminatului, puteti achizitona de la noi diferite produse de iluminat benefice pentru sanatate.

Acest website folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Continuând navigarea vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.